My video

We zijn volzet!

35 Standhouders
2 Zalen
3 Tap wagens
Buitenmarkt
Wedstrijdpodium
5 foodtrucks
Overdekt terras
Kids area

We zijn letterlijk volgeboekt! Er kan geen standhouder meer bij!

Ons team heeft er zin in om jou te verwelkomen zaterdag 13 oktober op #ChilifestBe

123 Zaden

Pepers hebben een grote rol gehad in het ontstaan van 123zaden. In 2009 begonnen wij met de verkoop van exotische zaden via onze webwinkel www.123zaden.nl . Al snel liepen we tegen pepers aan en begrepen we dat er veel leuke, verschillende en lekkere soorten pepers in allerlei kleuren, afmetingen, smaken en heetheid waren. Onze interesse was gewekt!


Helaas waren er in de begintijd van de “peper hype”, nog voor deze van o.a. Amerika overwaaide naar Europa , nog helemaal geen gespecialiseerde kwekers in Europa en konden wij nergens terecht om onze zaden in te kopen. Tja wat gedaan, dan maar zelf gaan kweken was ons idee. Dit heeft er toe geleid dat 123zaden sinds 2009 Nederlands toonaangevende specialist is in peperzaden inmiddels door vele zaden verkopers nagevolgd…..


Sinds 2009 hebben we ons gespecialiseerd in de teelt en verkoop van bijzondere peper en tomaten rassen. Sinds 2010 zijn we een uitgebreider assortiment van tuinzaden gaan verkopen maar onze voorkeur voor pepers en tomaten is gebleven en zal altijd blijven.


Zover wij weten, als enige in Nederland en België en misschien zelfs wel heel Europa, kweken wij onze pepers volledig geïsoleerd in speciale kweekcabines waardoor de verschillende soorten volledig van elkaar zijn gescheiden en kruisbestuiving nagenoeg uitgesloten is.


Heden ten dage kweken wij 75% van onze peperzaden de rest komt van vertrouwde leveranciers.
Elk jaar worden de rassen die we kweken met zorg gekozen, in de begin jaren hielden we ons voornamelijk bezig met nieuwe kruisingen van super hete soorten en hoewel dit elk jaar weer erg leuk was en zeer verrassende resultaten opleverde hebben we in de afgelopen jaren gemerkt dat, hoewel een deel van de peperkwekers dit ook erg leuk leken te vinden, de meeste kwekers toch over het algemeen voor originele, oude rassen (heirloom) te gaan met smaak en oorsprong. Tegenwoordig kweken we dus voornamelijk de soorten waar elk jaar weer veel vraag naar is soorten zoals Madame Jeanette, Pimientos de Padron, Lemon Drop, Jalapeno’s etc waarnaast we elk jaar weer enkele met zorg uitgezochte nieuwe soorten uitproberen.


Ook dit jaar nemen we weer zo’n 100 soorten bijzondere, mooie en lekkere pepersoorten en 100 soorten bijzondere, mooie en lekkere tomatensoorten mee naar #ChilifestBe.

Fado & Food

Fado & Food komt naar #ChilifestBe en brengt lekkere chili kaas mee!

The Fudge Factory

Heerlijke home&handmade Fudge. Alles wordt gemaakt met verse producten. Fudge is een Engels lekkernij. Lekker om te eten en te krijgen'

https://the-fudge-factory.com/

Gerookte look

Ze werken volgens een 200 jaar oude traditie, en komen ook dit jaar weer staan op chilifest.be 2018. Met veel plezier kondigen wij voor jullie aan ' Gerookte look ' Ambachtelijke koud gerookte look, en lekkere sambals, een kraam die je gewoon moet bezoeken als foodie. Nu al op de markten in de buurt ... binnenkort op #ChilifestBe!

Meer artikelen...

Login Form